Prins Ilja 1e
Ilja Roumen
2002

Ik Prins Ilja d’r 1e

• 31e prins van de Klotsköp va ut Kesjtieel
• Graaf van Maraigewanden en heel Hoensbroek-West.
• Regent over all Klotsköp en Köppinnekes

Spreek de nu volgende elf regels uit:

 

ten 11e Dat alle Vasteloaves gekken zich deze komende VasteloavesTijd goed moeten amuzeren en als voorbeeld voor de Limburgse Vasteloaves uitstraling moeten zorgen.
ten 10e Dat ik iedereen, jong en oud wil aansporen om zich als nieuw lid aan te melden bij de Klotsköp van het Kastieël. Doe eens gezellig met ons mee, je zult er geen spijt van krijgen.
ten 9e Dat we het nu wel zwaar hebben zonder President, maar dat dit niet aan onze stemming te merken mag en zal zijn. Een bijzonder woord van dank aan onze ex-president Ger is hier zeker op zijn plaats.
ten 8e Dat we ook dit jaar weer een mooie carnavalswagen gaan bouwen en hiermee weer in Gebrook zullen laten zien dat wagenbouw nog altijd in ons bloed zit.
ten 7e Dat ik als zoon van een stel echte carnavals ouders Frans en Hanny al heel vroeg geleerd heb gekregen hoe carnavals gevierd moet worden. Mijn vader als oud voorzitter en nu nog lid van C.V. de Kemphanen, heeft mij hierin het goede voorbeeld gegeven.
ten 6e Dat ik met carnaval normaal altijd op vakantie ben, alleen hebben ze mij nu dit jaar weten te strikken om als jullie voorganger hier in Mariagewanden leiding te geven aan deze Breuker Vasteloavend.
ten 5e Dat ik nu al de 4e AJAX-fan in dit Klotsköp gezelschap ben. Alleen moeten ze nu in Amsterdam eens gaan voetballen gelijkwaardig aan onze manier van Vasteloavend vieren. Beginnen en doorgaan tot het einde, nooit opgeven.
ten 4e Dat ik ook graag wel een kaartje ga leggen in het Trefcentrum. een beetje spioneren bij onze zustervereniging “de Bistrojanen” mag toch wel.
ten 3e Dat ook hier in “de Balletent” met ons kasteleinsechtpaar Tok en Jet, altijd een grandioze Vasteloavesstemming heerst en dat menig lokaal in Gebrook hieraan zijn vingers mag aflekken.
ten 2e Dat we ook kontakten met onze Breuker Hoofdklasse voetbalclub EHC zeer waarderen en dat ik de hoop uitspreek dat deze band nog steviger en heel lang mag voortduren. Zeker nu ze ook nog het Breuker Liedjesconcours 2001 hebben gewonnen.
ten 1e Dat ik samen met mijn schat Sjanet en dochter Kim, mij voor meer dan 100% zal inzetten omdeze Vasteloavend 2002 tot een onvergetelijke gebeurtenis zal maken. Gebrook zal weten, wie Prins ILJA 1e is en iedereen zal zich nog lang heugen hoebijzonder carnaval 2002 is geweest. Mijn lijfspreuk voor dit jaar zal zijn: ”Vasteloavend is os Breukerland gegeave, ut sjoenste wat inne miensj kan beleave".

GEGEVE IN GEBROOK,
16 November 2001
Prins Ilja d’r 1e
bijgestaan door de Wijze Raad