Prins Mark 1e
Mark de Rooij
2016

Ich Prins Mark d’r 1e

• 44e Prins va de Klotsköp va ut Kesjtieël
• Heerser va ut narreriek in d’r Vasteloavestempel “Louter Kabouter”
•Regent uuver ut centrum va Gebrook, va St.Jans-, tot aa ut Broeklandcollege en va d’r Emmastaete tot aa de LucaskliniekAlzoeë maek ich aa uch leef luuj de volgende elf punte bekint:

 

ten 11e Dat ik hier de wens uitspreek dat wij als Klotsköp va ut Kestjieël dit jaar weer een mooie Vasteloavend mogen beleven.
ten 10e Dat wij de grote Optocht va Gebrook, ondanks een aangepaste route, zullen veranderen in het grootste Corso van het zuiden.
ten 9e Dat ik in mijn Prinse-jaar alles uit kast zal halen en de sfeer hier zal opbouwen naar een geweldig en grandioos jubileumjaar.
ten 8e Dat ik niet alleen als beton-reparateur bij Tisaco in Nuth iets kan fixen, maar ook binnen onze club de nodige veranderingen door kan voeren door iets te mixen.
ten 7e Hier sta ik dan te Zingen, te Dansen en zeker heel veel Lache, om zo ook andere carnavalisten een groot plezier te mache.
ten 6e Als zaalvoetballer speel ik altijd een mooie partiej, maar met mij nu als Prins erbij, gaat nu wel iedere tegenstander graag opziej.
ten 5e De Opa van Maud , mijn vrouw, was een grote carnavalist destijds bij de Raedsheren, Wat zou hij trots zijn op ons als hij dit nou nog eens wist.
ten 4e Beste mensen, denk je dat het even niet meer gaat, weet dan dat het Klotsköp trommeltje altijd slaat.
ten 3e Ons Optocht thema dit jaar is de volgende spreuk, “Wat vluugt d’r Tied”, dat slaat ook op ons, want ons Jubileum 5x 11jaar, is niet meer zo Wieëd.
ten 2e Dat het de Klotsköp weer gelukt is om een jong van Maragewanden te strikken, Toen ze mij vorig jaar vroegen heb ik direct JA gezegd, zonder te blozen of te blikken.
ten 1e Dat ik samen met mijn vrouw Maud en dochter Amber de wens uitspreek: Vieër zint en blieve de oadste Vasteloaves vereniging van Gebrook, “de Klotsköp va ut Kestjieël”. Doeën ummer alles saeme, met un groot hart en zieël. Vinge vrundsjap en sjpass in ons hart de muite weërd, Vasteloavend mit al oz vrung is ut sjoeënste op diz eërd.

 

GEGEVE IN GEBROOK,
15 November 2014
Prins REMIE d’r 1e
biegestange doer President Edwin en de ganse Road