Prins Theo 1e
Theo Koops
1979

Ich Prins THEO d’r 1e

Achtste Prins van de Klotsköp van het Kastieel,
• Baron van Hövellplein.
• Graaf van Schuureik 1 en de toekomstige Schuureik 2.
• Regent van alle rustige kraaien in de Kraaiebuurt.
• Oud Ridder van de langzaam verdwijnende Steenberg.
• Slotbewaarder van Burcht- en Slotstraat.
• Hertog van alle woonerven in de Kasteelbuurt.
• Commandeur over alle vrijgezelle en jonkvrouwen.
• Heer en Meester in het graven van sleuven.
• 7e Stalknecht van Kaspora.

proklameer de nu volgende elf regels :

ten 11e dat ik als eerste Klotsköp prins proklameer in een heerlijk groot gemeenschapshuis zonder tent.
ten 10e dat ik met President Frans en de R.v.E., Kaspora volledige steun zal verlenen om hen met een nieuwe kantine uit de brand te helpen
ten 9e dat ik uit onze familie nu al het 5e Klotsköp lid ben en dat ik mij wel niet zo gauw laat koppelen als mijn broer Harrie. Trouwens president Frans heeft geen dochters meer.
ten 8e dat de Klotsköp dit jaar voor het eerst geen Hollandse prins hebben maar een Canadees, die net zo goed ALAAF kan roepen.
ten 7e dat mijn voorganger Rini 1e in het vervolg niet meer langs de openbare weg moet vrijen, maar bij Frans Corstjens in de leer moet gaan in het camoufleren.
ten 6e dat de dames van de Klotsköp er nu wel leuk uitzien in hun nieuwe kleren, maar wie is nou Presidente en wie hun Prinses.
ten 5e dat ik het dit jaar in mijn ambt heerlijk vindt dat een der oude rotten, Frans Corstjens ons weer een grandioos idee voor de optocht komt brengen. Frans, samen zullen wij weer werken om terug te komen op het oude niveau.
ten 4e dat alle Klotsköp kinderen dit jaar met medewerking van leerkrachten en oudervereniging zullen trachten een kinderoptocht te brengen zoals nergens anders te vinden is.
ten 3e dat ik zoals iedereen nu wel ziet niet alleen tijdens Weidefeesten “Beerputten” kan graven met mijn graafmachine, maar ook voor Prins kan spelen. Hopelijk wil ieder Klotsköp lid mij hierin volledig steunen zodat wij kunnen aantonen een der standvastigste verenigingen van Gebrook te zijn.
ten 2e dat ik alle Klotsköp en Köppinnen een zeer prettige carnavalstijd toewens en dat wij samen de carnavalsviering in Hoensbroek-West tot een zeer hoog peil mogen brengen.
ten 1e dat ik mijn ouders dank dat ik hier als tweede zoon, na Harrie in 1974, om nu prins van de Klotsköp te mogen zijn.

GEGEVE IN GEBROOK,
11 November 1978
Prins THEO d’r 1e
biegestange doer President Frans en d’r Wieze Road