Prins Karel 1e
Karel Biesmans
1982

Ich Prins KAREL d’r 1e

• Elfde Prins van de Klotsköp van het Kastieel
• Hertog van Mariagewanden en heel Hoensbroek-West.
• Regent over alle jubilerende Klostköp en Köppinekes.
• Graaf van Kasteel Hoensbroek.

maak samen met zijn Wijze Raad bekend:

 

 

ten 11e dat in dit zo belangrike Jubileumsjaar, ieder Klotsköp zich volledig dient in te zetten om onze carnaval in Mariagewanden en heel Hoensbroek-West nog beter te maken dan ze nu al is.
ten 10e dat ieder carnavalist zich op dit 22-jarig Jubileumsfeest zo optimaal mogelijk moet amuseren. Vergeet uw zorgen en maak veel plezier.
ten 9e dat nu Hoensbroek definitief bij Heerlen komt, wij toch altijd echte Gebrooker jonges zullen blijven. Wij blijven echte Klotsköp van het Kasteel, dat Heerlen zich nu maar aanpast.
ten 8e dat ook de Klostköp het niet alleen kunnen bolwerken. Nog altijd is de steun en medewerking van ieder vriend en medewerker heel hard nodig. Met de opzet van dit Jubileum is dan ook wel weer gebleken dat wij toch nog vele vrienden hebben.
ten 7e dat ik in dit Jubileumjaar een andere prinsenkandidaat de loef heb afgestoken. Gerard misschien een volgend jaar beter, mijn steun heb je.
ten 6e dat hier voor ons, de dames van de Klotsköp, alweer met nieuwe kleren aan zitten. Is er dan toch nog zoveel geld te verdienen met kienen.
ten 5e dat ik bij mijn voetbalvereniging Mariarade het dameselftal train, ik geloof, als ik het zo bekijk, dat ik ook maar eens bij de Klotsköp dames moet gaan beginnen.
ten 4e dat ik hoop een evenmooi carnavalsseizoen te beleven als mijn voorgangers bij onze vereniging. Zo’n oud prinsengarde in de vereniging betekend al waardering in overvloed voor de komende carnavalsperiode.
ten 3e dat met mijn regerings periode alweer een andere voetbalvereniging uit Hoensbroek een prins mag leveren aan de Klotsköp.
Voorheen Kaspora, EHC en nu dan Mariarade.
ten 2e dat ik de Gebrooker jeugd volledig zal steunen en de wens uitspreek dat wij dit jaar weer een fijne kinderoptocht en schoolbezoek mogen vieren met onze jeugd.
ten 1e dat ik mijn moeder dank, dat ze mij hierbij de gelegeheid heeft gegeven om dit jaar bij zo’n vereniging, de Klotsköp van het Kasteel, en dan ook nog in hun 22-jarig Jubileumsjaar, prins te mogen zijn.

GEGEVE IN GEBROOK,
28 November 1981
Prins KAREL d’r 1e
biegestange doer President Frans en d’r Wieze Road