Prins Ger 2 e
Ger de Rooij
1984

Ich Prins GER d’r 2e

• Dertiende Prins van de Klotsköp van het Kastieel
• Graaf van Randweg tot Kasteel en van de Schuren tot aan de Harmoniestraat.
• Regent over alle Klotsköp en köppinnekes.

maakt samen met zijn Wijze Raad bekend :

ten 11e dat ik in mijn regentschap ook weer de hulp nodig heb van alle carnavalisten in mariagewanden om onze carnaval op echt Gebrooker hoogte te houden.
ten 10e dat ik al stiekem aan die fijne Klotsköp sfeer heb mogen proeven. De meeste van jullie heb ik dan ook al eens fijn door elkaar mogen schudden tijdens het wegbrengen met de dropping jl.
ten 9e dat wij ook dit komend seizoen weer op carnavalistische wijze zullen meewerken aan het Rolstoelbasketbal toernooi in de Lucas klinieken. We zullen onze eer, een 1e en een 2e plaats hoog zien te houden.
ten 8e dat ik eigenlijk zelf niet weet waarom ik vanuit een prachtig “koud buffet” geinstalleerd ben. Was dit soms een afleidings manoeuvre of verwacht men in de toekomst misschien zoiets van mij.
ten 7e dat nu al weer eens V.V. Mariarade aan de beurt is om jullie prins te mogen leveren. De tweede keer al, alleen zal ik wat langer regeren en meewerken dan die vorige Mariarade voorganger.
ten 6e dat ik goed raad weet met het vrouwelijke schoon. Met mijn ervaring als oud dames volleybal trainer van Sport en Spel, zal ik ook de Klotsköp dames op het sportieve vlak iets opvijzelen.
ten 5e dat de nieuwe “Fruhschoppen Koningin”, die morgenvroeg gekozen wordt, meteen al een beetje pech heeft. Ik ben niet meer te strikken. Die Jolanda was er vorig jaar wel vlug bij om Gerard in te pikken, vindt U ook niet.
ten 4e dat wij opnieuw opzoek zijn naar een ruimte voor onze optochtbouw activiteiten. Laten we er gezamelijk voor zorgen dat we weer een ruimte vinden waar onze oude mooie Klotsköp sfeer weer tot uiting komt.
ten 3e dat wij als Klotsköpwagenbouwers terug moeten naar het bouwen van grootse wagens met veel behang en plakwerk en niet verder moeten met het maken van niets opleverende houterige wagenonderwerpen. Behang, plak- en sopwerk dat willen wij.
ten 2e dat ik met mijn inzet en die van Ilse samen met de Raad van Elf en Oud Prinsen, onze jeugd uit Mariagewanden zoveel mogelijk zal steunen en de wens uitspreek dat wij ook dit jaar weer een fijn schoolbezoek, een mooie Kinderoptocht en een grandioos Kindercarnaval mogen vieren.
ten 1e dat ik mijn ouders dank dat ik de gelegenheid heb gekregen om hier bij deze fijne vereniging , in het 24e bestaansjaar Prins te mogen zijn.

GEGEVE IN GEBROOK,
26 November 1983
Prins GER d’r 2e
biegestange doer President Frans en d’r Wieze Road