Prins Roger 1e
Roger Hoekstra
1985

Ich Prins ROGER d’r 1e

• Veertiende Prins van de Klotsköp van het Kasteel.
• Baron van Mariagewanden en Hoensbroek-West.
• 9e gipsknecht van V.V. Kaspora.
• Commandeur over alle vrijgezellen en jonkvrouwen.

Maakt samen met zijn Wijze Raad bekend :

 

 

ten 11e dat ik constateer dat er altijd meer Mariagewandenaren hier in Mariagewanden carnaval komen vieren.
ten 10e dat wij samen de schouders zullen moeten zetten onder alle Klotsköp activiteiten, zodat deze nog beter worden als voorheen.
ten 9e dat ik voorlopig geen behoefte heb om in de duivenclub te komen. De “truuk met de duif” heeft alleen betrekking op mijn overvliegen van Mariarade naar hier.
ten 8e dat wij ook dit jaar weer bij Frans Peeters aan onze carnavalswagen gaan bouwen. Hopelijk met net zo’n positief resultaat als vorig jaar.
ten 7e dat ik het jammer vindt dat de oude leermeesters Thei Aarts en Huub Peeters ons niet meer kunnen ondersteunen wegens ziekte. Ouwe rotten, bedankt voor alle steun en kennis.
ten 6e dat het feest van Gerard en Ger, jl., fantastisch was. Als er meer mensen zijn die een feestje in gedachten hebben, zal ik hierin wel bemiddelen. Gerard en Ger, hartelijk bedankt.
ten 5e dat iedereen, dik of dun, Breed of smal, groot of klein, rijk of arm, getrouwd of gelukkig moet zorgen dat hij op aswoensdag de stem kwijt, de beurs leeg, t bier binnen heeft. Wij carnavalisten blij kunnen zijn dat de Arabieren niet onze bierleveranciers zijn.
ten 4e dat ik zal zorgen dat wij hier in onze Klotsköp tempel weer heerlijke carnavalstijden tegemoet gaan, waarbij de “Sjpass an der Freud” weer hoogtij viert.
ten 3e dat ik ervoor zal zorgen dat er hier in onze Klotsköp tempel altijd wel iets lekkers te eten is. De gehaktballen van mijn vader, die ook nog niet stuiteren, zijn veel te klein en niet te eten.
ten 2e dat ik iedereen een zeer fijne carnavalstijd toewens. Veel plezier en hou U maar aan een Klotsköp vast. Ik zal proberen voor alle Klotsköpleden het bier gratis te krijgen.
ten 1e dat ik mijn ouders dank, dat ik de gelegenheid gekregen heb om dit jaar prins van de Klotsköp te mogen zijn.

GEGEVE IN GEBROOK,
24 November 1984
Prins ROGER d’r 1e
biegestange doer President Frans en d’r Wieze Road