Prins Huub 1e
Huub Visser
1991

Ich Prins HUUB d’r 1e

• Twintigste Prins van de Klotsköp van het Kasteel
• Graaf van Overbroek tot Mariagewanden.
• Hertog van alle Klotsköp en Köppinnekes.
• Excelentie over en op het groen laken.
• Zoon van een vader die nu ook nog even ergens anders Prins mag zijn.

maakt samen met zijn Wijze Raad bekend :

 

ten 11e dat wij allen hopen, na zo’n ongelukkig 1990, dat de komende optocht weer alle leed en verdriet doet vergeten.
ten 10e dat wij, na ons vorig jaar verregende optocht onderwerp, nog beter, nog mooier en nog fleuriger in de optocht zullen presenteren.
ten 9e dat U hier een volledig in het nieuw gestoken Raad van Elf ziet. Samen met mij willen ze een totaal andere en nieuwe positieve carnavalsweg inslaan.
ten 8e dat de komende carnavals periode niemand een cafe voorbij mag gaan zonder eerst alle gasten binnen onze nieuwe Gebreuker sjlager aangeleerd te hebben.
ten 7e dat met carnaval onze kastelein met ons mee moet drinken, minstens zo’n stuk of twintig. Dan kan hij tenminste het sluitingsuur niet meer zo goed zien.
ten 6e dat onze politie deze dagen maar zoals altijd in Heerlen moet blijven pitten, dan blijven de Breuker kasteleins tenminste niet met volle vaten zitten.
ten 5e dat ik als fervent biljarter bij poolbiljartclub “The Vox” graag met iedereen eens een balletje wil opwerpen over onze Breuker carnaval.
ten 4e dat men bij de Klotsköp wel gewend is om eerst de zoon en dan pas de vader als Breuker prins te zien. Dit keer is het hier net andersom.
ten 3e dat dit jaar wederom een naar Lotbroek uitgeweken Mariagewandense familie een prinselijkheid aan de Klotsköp mag leveren.
ten 2e dat ik samen met iedereen uit de Klotsköp familie zal zorgen dat er hier weer een overweldigende carnavals 1991 zal komen.
ten 1e dat ik mijn ouders wil bedanken dat ik hier vandaag de gelegenheid heb gekregen, prins van de Klotsköp te mogen zijn.

 

GEGEVE IN GEBROOK,
24 November 1990
Prins HUUB d’r 1e
biegestange doer President Ger en d’r Wieze Road