Prins Henk 2e
Henk van der Spek
1997

Ich Prins Henk d’r 2e

•Zesentwintigste Prins van de Klotsköp van het Kasteel
• Eerste Rotterdamse prins in dit grote Klotsköppenrijk.
• Graaf van alle Klotsköp en Köppinnekes.

Proklameer de nu volgende Elf regels :

 

ten 11e dat hier, en dat voor het eerst in de historie, een gehuwde Klostköp prins voor U staat. “Goed he”.
ten 10e dat ik samen met mijn vrouw Renny en kinderen Charissa, Esmeralda en Renaldo een fantastische carnaval hoop te beleven in dit Limburgse Vasteloaves gebeuren.
ten 9e dat ons kasteleins echtpaar Ton en Sjanet, samen met ons Klotsköp een geweldige Vasteloavend mogen vieren in deze pas verbouwde sjpasstempel.
ten 8e dat ik het heel bijzonder vindt, dat nu na 26 jaar weer een prins Henk de scepter mag zwaaien. De allereerste prins Henk Kemperman in 1972 en nu ik als prins Henk de 2e in 1997.
ten 7e dat hier ook nog enige gelijkenis in te herkennen is. Beide Henk’s kunnen geen Limburgs dialect. .
ten 6e dat ik samen met U allen de wens uitspreek dat wij weer vele mooie carnavals wagens in de Breuker optocht mogen brengen.
ten 5e dat ik door mijn liefste hobby’s, het uitgaan en genieten van het leven, terecht ben gekomen in dit wereldje van echte Bourgondische gezelligheid.
ten 4e dat de kindercarnaval op “basisschool Mariagewanden” weer een groot voorbeeld mogen zijn voor alle volwassen carnavalsvierders.
ten 3e dat onze kinderoptocht en zeker de grote optocht dit jaar weer een van de grootste en mooiste van heel Limburg moge worden.
ten 2e dat ik hierbij plechtig beloof en probeer, om in een zo kort mogelijke periode, het Limburgs dialect te gaan spreken. Om te beginnen nu al een voorproefje met specifieke woorden, zoals: Sjoes en Proemevlaai.
ten 1e dat ik mijn echtgenote en kinderen dank, dat ze mij willen bijstaan en steunen om hier in deze heerlijke klotsköptempel, als prins Henk 2e de scepter te kunnen zwaaien.

GEGEVE IN GEBROOK,
23 november 1996
Prins Henk d’r 2e
biegestange doer President Ger en d’r Wieze Road